Lindorff reduserer bedrifters kredittrisiko med Axeptia-samarbeid

Gjennom et samarbeid med fintechselskapet Axeptia vil Lindorff tilby et fullverdig og fleksibelt kredittstyringsverktøy som hjelper bedrifter med å redusere sin risiko og forbedre sin kontantstrøm.

Gjennom et samarbeid med fintechselskapet Axeptia vil Lindorff tilby et fullverdig og fleksibelt kredittstyringsverktøy som hjelper bedrifter med å redusere sin risiko og forbedre sin kontantstrøm.

Utfordringene det siste året har vært en viktig påminnelse om nødvendigheten og verdien av god kredittstyring for mange bedrifter. Disse vil nå få tilgang til en komplett kredittstyringstjeneste, som et resultat av partnerskapet mellom Axeptia og Lindorff.

– Sammen med Axeptia leverer vi en totaloversikt over kredittrisikoen til en virksomhet. Kundene våre får et fullt overblikk over fakturaene de har utstedt, i tillegg til muligheten for oppfølging og kontroll av forfalte fakturaer. Dette styrker deres evne til å forbedre deres kontantstrøm, sier Christian Bjølgerud, kommersiell direktør i Lindorff, Norges største inkassoselskap.

Her kan du se hvordan løsningen ser ut for brukeren. 

Løsningen integreres enkelt med dataene kunden har i sitt økonomisystem, i tillegg til data fra kredittinformasjonsleverandører og Lindorff. Dataene presenteres i et digitalt verktøy som gir et sanntidsbilde av fakturaene og kredittrisikoen til virksomheten. Gjennom tilpassede varslinger og kontinuerlig kredittovervåking kan bedriften forbedre sin kontantstrøm og risikoprofil.

– Ved å kombinere Lindorffs sterke kompetanse og unike analysedata med Axeptias digitale verktøy får kunden en helhetlig løsning for proaktiv kredittstyring på hele sin portefølje. Vi er allerede i gang med å levere løsningen til kunder i Norge og opplever interesse fra enda flere. Det er åpenbart med på å dekke et behov i markedet, sier Stian Bølskog Davidsen, driftsdirektør i Axeptia.

Norsk Scania AS er en kunde av Lindorff og Axeptia og har brukt løsningen en god stund.

– Det er fantastisk å ha all relevant informasjon tilgjengelig på ett sted. Løsningen gir meget god oversikt over totalt utestående, inkludert saker som er til inkasso. Vi er spesielt glade i løsningen som et arbeidsverktøy med identifisering av risiko, kredittovervåking og muligheter til å filtrere og sortere data på mange ulike måter, samtidig som løsningen hjelper oss med både intern og ekstern rapportering, sier Kaare Flatner, kredittsjef i Norsk Scania AS. 

Om Axeptia

Axeptia er et norsk vekstselskap som ble startet av gründerne Per Nestor Warp og Stian Davidsen i 2017. Selskapets avtale med Lindorff er nok en milepæl etter at gründerne i høst kunne annonsere en nord-europeisk samarbeidsavtale med Danske Bank.

Bilde: Stian Bølskog Davidsen, driftsdirektør i Axeptia.