Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Vi er her for å hjelpe

Mange vegrer seg for å ta kontakt med Intrums kundesenter, men det er faktisk det beste du kan gjøre når du har fått en inkassosak og sliter med å betale. Se hvordan vi jobber med kundeservice ut mot folk som skylder penger.

Hvis du sliter med at ubetalte regninger går til inkasso er det ikke alene. I fjor var det nesten 8 millioner inkassosaker, og det er en økning på 3 millioner fra 2010.

Men mange av disse kunne ha fått et mer positivt utfall gjennom kontakt med Intrums kundesenter. Der forsøker man å finne en løsning når de som skylder penger tar kontakt.

- Jeg tror det er mange som tenker at vi er den store stygge ulven som skal komme for å ta skattepengene, bilen eller huset. Det finnes nok mange som er litt redde for å ta kontakt med oss, sier Janina som er saksbehandler i Intrum.

- Men sånn er det absolutt ikke. Vi er her for å hjelpe folk, legger hun til.

Positive tilbakemeldinger

Mytene om inkasso er mange, og på Intrums kundesenter får man stadig tilbakemeldinger om at det som skulle til for å finne en løsning var å ta kontakt.

- Vi jobber jo i et serviceyrke, selv om det nok ikke er det man tenker på når man hører om inkasso. Vår jobb er å hjelpe til at de som skylder penger får en løsning som de klarer å betjene, sier Camilla, teamleder.

- Den viktigste jobben vi gjør er å være talerør for de som tar kontakt. Når de ringer oss forsøker vi å løse saken sammen, legger Thomas, saksbehandler, til.

Veien videre

Men likevel vegrer mange seg for å ta kontakt, uten å vite at kundesenteret jobber med å finne løsninger for de som har havnet i trøbbel. Både Camilla, Janina, Thomas og de andre på kundesenteret sitter klare for å hjelpe deg. Motivasjonen for å finne en løsning er stor.

- Det mest givende med jobben vi gjør er å høre at den som sitter i andre enden av telefonen takker oss for at de ser en vei videre, sier Janina.

- En bra dag er en dag der jeg går hjem og føler at jeg har hjulpet mange i en vanskelig situasjon. Det er jo det vi er her for, legger Camilla til.


Har du en inkassosak hos oss?

Vi hjelper deg med å finne en løsning.

Intrum vant Årets Kundesenter 2021 i kategorien innfordring