5 vanlige spørsmål om nedbetalingsplaner

En nedbetalingsplan gir deg muligheten til å fordele gjelden på flere månedlige beløp. Her får du svar på ofte stilte spørsmål om nedbetalingsplaner - alt fra hvordan du oppretter en plan til hvordan du bør følge den opp.

  1. Hva er en nedbetalingsplan? En betalingsplan kan hjelpe deg å gjøre opp gjelden din. Gjennom å inngå en betalingsplan lover du å betale et fast månedlig beløp for å dekke inn gjelden din.
  2. Hvordan inngår jeg en nedbetalingsplan? Du kan søke om å få en nedbetalingsplan når du logger inn på vår selvbetjeningsportal. Du kan også ta kontakt med en av våre rådgivere. Vær oppmerksom på at vi ikke kan garantere nedbetalingsavtaler for alle saker. 
  3. Hvilket beløp skal jeg betale? Sammen med våre rådgivere kan du bli enig om et månedlig beløp som passer til din økonomiske situasjon. Du kan foreslå en betalingsplan selv, eller be om å få hjelp til å utforme en fra kundeserviceavdelingen vår. 
  4. Hva skjer hvis jeg ikke betaler? Dersom du ikke holder nedbetalingsplanen, kan det bli vanskeligere å få innvilget en ny nedbetalingsplan. Den gamle planen blir automatisk opphevet hvis du ikke betaler i tide. Pass derfor på å inngå en betalingsplan som er tilpasset din økonomiske situasjon.
  5. Hva gjør jeg hvis jeg får problemer med å betale? Får du problemer med å betale et avdrag, er det viktig at du tar kontakt med oss så tidlig som mulig slik at vi sammen kan se på hvilke muligheter som finnes.

Vil du opprette en nedbetalingsavtale?

Søk om å få avtale i portalen.