Våre beste sparetips

Lurer du på hvordan du kan spare mest mulig penger? For å spare penger må du la være å bruke penger. Her er våre beste sparetips.

Tips til å spare penger

Det kan være vanskelig å motstå gode tilbud og rabatter, men det er ikke alltid sånn at du egentlig sparer så mye penger. For det er sånn at man må la vær å bruke penger for å spare penger. Her er noen sparetips.

Se Hans Olav Lahlum forklare hva som skjer med hjernen når du utsettes for tilbud.

  1. Spar til en felles drøm - sammen. Lag felles sparemål med familien, vennegjengen eller kjæresten. Det er lettere å spare sammen med noen. Lag en felles sparekonto der dere sparer til noe sammen: enten det er drømmeferiene eller nytt kjøleskap eller for å kvitte dere med gjeld.
  2. Sett deg realistiske mål. Det er viktig at du setter deg realistiske sparemål. Det er dumt hvis du setter alle pengene på sparekontoen slik at du ikke har penger til noe. Sett deg ned å få oversikt over hvor mye du har råd til å spare hver måned.
  3. Spar på både lang og kort sikt. Start langsiktig sparing i en spareform der avkastningen kan forventes å overstige lånerenten og summen av inflasjon og skatt. Mikrosparing er også et alternativ hos mange banker: det vil si at du kan spare mellom 10-50 kroner hver gang du drar kortet.
  4. Få oversikt over hva du sparer. Det finnes mange gode spareapper som gir deg oversikt over økonomien din. Prøv for eksempel Dreams - en app som skal gjøre det enkelt å spare penger. Du kan også laste ned apper som hjelper deg med å kutte kostnader.
  5. Prioriter nedbetaling av gjeld. Det kan være fristende å ta opp forbrukslån og leve på kreditt i perioder der det er litt trangt, men det kan bli veldig dyrt i lengden. Prioriter derfor alltid å nedbetale på forbrukslån, kredittgjeld og nedbetal boliggjeld.
     

Har du en sak hos oss? Et godt sted å starte kan være å logge deg inn på portalen vår. Der får du full oversikt over saken din. Trenger du hjelp?

Vi hjelper deg å ta tak i saken din.