Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Disse appene kan gi deg bedre privatøkonomi

Det finnes en app for det meste, inkludert apper som hjelper deg å få oversikt over privatøkonomien din. Kanskje kan du til og med gjøre noen grep som gjør at du sparer penger? Her er noen du apper bør sjekke ut.

Budsjettet rett i lomma

De aller fleste banker i Norge tilbyr ulike versiktspaneler eller tilbyr muligheten for å sette opp budsjett i sine nettbankløsninger. Dette er en fin mulighet til å sjekke om du prioriterer pengene dine riktig og hva du kanskje bruker unødvendig mye penger på. Mange har også gode mobilbanker som gir deg oversikt.

Det finnes et hav av ulike budsjettapper – både gratis og til en billig penge. Dersom du ønsker en sunn økonomi kan det være verdt å sjekke ut budsjettapper som DailyCost, Toshl og My Budget. Prøv deg frem og sjekk hvilke av disse appene som kan funke for deg:

YouNeedaBudget (YNAB): Den beste appen for å få kontroll på økonomien

Denne appen hjelper deg med kanskje det aller vanskeligste innen privatøkonomi - nemlig å holde budsjettet. Appen introduserer deg for fem enkle regler som skal hjelpe deg å ta smartere valg for økonomien din. Appen bryter ned typiske utgifter i kategorier som du enkelt kan relatere deg til. Dette skal bidra til at du lettere klarer å få kontroll på pengene dine. Du finner appen i både Apple store og Google Play.

Les mer om hvordan du kan sette opp et budsjett 

Tise: Den beste appen for å kjøpe og selge klær

Tise har på kort tid blitt en populær second hand-app. Her finnes mye trendy og fine klær, sko og sportsutstyr. Hvis du gjør det til en vane å sjekke Tise før du handler nye plagg i butikken kan du kutte ned en hel del på klesbudsjettet. Du kan også legge inn shoppestopp i appen. I tillegg kan du tjene penger på å selge klær du ikke bruker lenger.

TJEN PENGER PÅ TING DU IKKE BRUKER: På Tise kan du både selge og kjøpe brukt.

Money Saving Tips: Den beste appen for å spare penger

Denne appen gir deg konkrete tips for å spare penger, tips til å forbedre økonomien og redusere gjeld. Her kan du lagre dine favoritt tips og dele med andre. Enten målet er å redusere gjeld, spare til noe helt konkret som drømmeferien eller få bedre økonomi. Du kan lese mer om våre beste sparetips her 

Evernote Scannable: Den beste appen for å få kontroll på kvitteringene

Er du en av de som svarer ja til kvitteringen etter kjøp, men samtidig syns det er litt slitsomt å ha de på papir? Da er Evernote Scannable er en genial app for deg. Med få tasteklikk kan du ta bilde og scanne inn kvitteringene dine rett på mobilen. Slik får du en enkelt oversikt over kjøpene dine.

Too Good to Go: Den beste appen for rimeligere mat

Visste du at du kan få hotellfrokost, ferske boller eller brød til en slikk og ingenting? Med Too Good To Go kan du kjøpe mat billig i stedet for at det går i søppeldunken. På denne måten bidrar du til å redusere matsvinn ved å hjelpe butikker, hoteller, bakerier og restauranter med å selge overskuddsmaten deres rimelig rett før stengetid. Dette gjør godt både for miljøet, samfunnet og ikke minst lommeboken din.

Finnes både for iOS og Android

BIDRA TIL MINDRE MATSVINN: Denne appen gir deg mulighet til å kjøpe maten til en rimelig pris i stedet for at det går i søppelet.

Prisjakt: Den beste appen for å sikre gode priser

De fleste har nok opplevd å se en nylig innkjøpt vare selges billigere hos en annen leverandør. Og det er skikkelig kjipt. Med Prisjakt-appen kan du sjekke om prisen er billigere hos andre leverandører før du legger varen i handlekurven. Slik at du unngår å gå på en smell og du kan fort ende opp med å spare mye penger.

Prisjakt-appen finner du både i Apple store og Google Play


God økonomi blir lettere med et budsjett

Prøv budsjettmalen vår