Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Fått inkassokrav? Her er fem ting du bør gjøre

Det er ulike grunner til at du kan havne i en situasjon der du får inkassokrav. Kanskje har du glemt regningen? Eller kanskje du ikke har hatt mulighet til å betale regningen tidligere?

Inkasso trenger heldigvis ikke å være farlig, og det finnes flere ting du kan gjøre for å få kontroll på økonomien igjen. Hvis du har en regning som har gått til inkasso, er det imidlertid lurt å ta tak i den så fort som mulig, for å unngå ytterligere avgifter. Under har vi listet opp 5 gode tips som kan hjelpe deg med å få løst inkassosaken din.

Sett deg inn i saken din

Hvis du får en sak til inkasso er det først og fremst viktig at du finner ut av hvem kravet er fra og hvilket beløp det er snakk om. Det er også lurt å sjekk også hva kravet gjelder. Har du et inkassokrav hos oss kan du logge deg inn i selvbetjeningsportalen vår og få en oversikt over saken din der.

Hvis du har mulighet til å betale hele inkassokravet, er det lurt å gjøre det med en gang. Da vil du unngå at beløpet vokser seg større.

Trenger du mer informasjon?

Det er ikke alltid like lett å forstå alt som skjer i inkassoprosessen. Hvis du har en sak hos oss vil du finne alt av informasjon inne i selvbetjeningsportalen vår. Hvis du trenger mer informasjon om saken din etter du har vært inne på portalen, eller du er usikker på hvordan du skal gå frem, kan du ta kontakt med kundesenteret vårt på telefon. Der vil du få snakke med en hyggelig rådgiver som kan hjelpe deg på veien videre.

Les også: Slik tar du tak i inkassosaken din

En rådgiver kan hjelpe deg med en løsning

Dersom du har kommet i en situasjon hvor du har vanskelig for å betale, anbefaler vi deg å ta kontakt med kundesenteret vårt så tidlig som mulig. Jo raskere du tar tak i saken din, jo raskere vil vi kunne finne en løsning sammen med deg. Selv om du kanskje syns det er ubehagelig må du ikke vær redd for å ta kontakt med oss. Vi er her for å hjelpe deg.

Sjekk muligheten for nedbetalingsplan

Det er ikke sikkert du klarer å betale hele beløpet på inkassosaken din med en gang. Hvis det er tilfellet kan du søke om å få en nedbetalingsplan. Du kan søke om nedbetalingsplan direkte i selvbetjeningsportalen, eller ved å ta kontakt med oss på telefon. Hvis du får en nedbetalingsavtale er det viktig at du følger planen og betaler avdragene i tide. Dersom du unngår å betale avdragene i nedbetalingsplanen vil den automatisk bli opphevet, og du vil måtte betale det resterende beløpet i sin helhet.

Få hjelp med økonomiske rutiner

Inkasso trenger ikke bety verdens undergang, men hvis du føler du har dårlig kontroll på økonomien, og du har du flere ulike inkassokrav, kan det være lurt å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med å lage gode økonomiske rutiner. Det finnes flere organisasjoner og bedrifter som kan hjelpe deg. Gatas økonom er for eksempel et initiativ som tilbyr gratis rådgivning om privatøkonomi til personer som har, eller har hatt, et rusproblem. Du kan også ta kontakt med NAV for økonomisk rådgivning og gjeldsrådgiving.