Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

7 økonomiske lifehacks for lommeboka di

Høyere priser og økende renter gjør at mange av oss er i markedet for gode økonomiske lifehacks. Her har vi i Intrum samlet syv smarte råd for å holde økonomien i orden fremover.

 1. Prøv å ha så få faste kostnader som mulig

  Ta en titt på utgiftene dine og finn ut hva som virkelig er viktig for deg. Trenger du virkelig det dyre treningsabonnementet med 12 mnd bindingstid? Må du ha alle streamingabonnementene? Jo lavere faste kostnader, jo mer kontroll og fleksibilitet har du over pengene dine.

 2. Tenk en gang til før du kjøper noe

  Netthandel og spesialtilbud gjør det enkelt å kjøpe nå og angre senere. Hvis du er tilbøyelig til å sløse penger på ting du egentlig ikke vil ha, gi deg selv en «timeout». Hvis du fortsatt vil ha produktet en dag eller en uke senere, vil det fortsatt være der.
 3. Fyll opp bufferkontoen

  Sett av penger til årlige regninger gjennom hele året slik at du ikke får et sjokk når de forfaller. Å bygge opp en buffer vil også hjelpe med uventede kostnader om bilen må på service eller en ny vaskemaskin. Sett av en sum hver måned til å fylle opp bufferkontoen din.
 4. Sjekk lånerenta og forsikringene dine

  Om du hadde den beste renta for et år siden, betyr det ikke at den er slik i dag. Sjekk hvilken rente du har i dag, og hva du eventuelt kan få hos andre banker. Det samme gjelder forsikringene dine. Kan du få bedre priser andre steder? Her er det mange kroner å spare. 
 5. Sammenlign priser 

  Det er alltid verdt å ta seg tid til å sammenligne priser. Aldri kjøp noe på nettet uten å ha sjekket om du finner det billigere andre steder. Bruk nettsider som prisjakt.no for å sjekke om du egentlig gjør en god deal.
 6. Om noe skjer - lag et nytt budsjett

  Vi må alle takle uventede kostnader innimellom. Enten når du har brukt for mye penger på en ferie, eller at vaskemaskinen har tatt kveld. Når det skjer, ikke stikk hodet i sanden. Tilpass budsjettet på nytt, og kjør på videre. Sjekk ut vår gratis budsjettmal her.
 7. Aldri signer en kontrakt uten å lese "det med liten skrift"

  Det er lett å bare signere dokumenter uten å være særlig oppmerksom. Å ta deg tid til å lese vilkårene og betingelsene kan ha enorm betydning. I verste fall kan du skrive under på noe du ikke vet hva du er eller hvordan du kommer deg ut av det. For eksempel kommer mange gratis prøveversjoner med automatiske kostnader med mindre du avbestiller i tide. 

Med disse syv økonomiske lifehacksene i bakhodet, står du mest sannsynlig sterkere for å takle den utfordrende høsten og vinteren som kommer nå.

Hvis du likevel føler at ting kommer ut av kontroll økonomisk, ikke få panikk. Spør om råd fra noen du stoler på tidlig. Snakk med långivere eller en gratis og uavhengig gjeldsrådgivningstjeneste slik at de kan hjelpe deg med å komme tilbake på sporet.