Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Selge brukte klær? Her er influencerens beste tips

Influenceren Anneli Aaland har en av de mest populære profilene på loppisappen Tise. Selv om hun kan fremstå som en typisk shopper har hun full kontroll på økonomien og tjener godt på å selge brukte klær. Her er hennes beste tips for å selge brukt.

- Jeg vet ikke helt hvor mye penger jeg har tjent på å selge klær, men det er ganske mye. Av og til kan jeg selge unna en rekke plagg på en uke og tjene flere tusen kroner, men det varierer i forhold til hvor mye jeg legger ut.

Elsker mote, men er en bevisst shopper

Klær og mote er mer enn en hobby for Anneli Aaland. Jenta fra Nittdal begynte å blogge før hun fylte 15 og har alltid likt å ta bilder, skrive og dele. I dag jobber hun som influencer ved siden av å jobbe som vernepleier. Samtidig har hun full kontroll på økonomien.

- Selv om jeg er veldig glad i å shoppe har jeg alltid god oversikt over økonomien. Jeg handler ikke på impuls og jeg synes det er gøy å spare penger. Spesielt etter at jeg kjøpte leilighet i fjor, prøver jeg å spare litt der jeg kan, forklarer Anneli.

Hvis jeg er usikker, kjøper jeg ikke. Da tenker jeg at jeg heller kan vente med å kjøpe. Derfor har jeg ikke like mange unødvendige plagg lenger.
Anneli Aaland

Anneli er opptatt av å ikke ha klær liggende som hun ikke bruker, og mener det er flere som burde bli mer bevisst på dette.  

Les også: Enkle tips til hvordan du kan redusere forbruket ditt. 

Får solgt unna det meste på Tise

Interessen for klær og mote har resultert i at Anneli har et ganske fullt klesskap, men det var ikke før appen Tise kom at hun begynte å selge brukte klær. Nå har hun over 4900 følgere på Tise og har blitt valgt ut som topp Tiser. En topp Tiser er valgt ut av Tise som favorittbruker og du blir profilert for alle som bruker appen.

AKTIV TISER: Istedenfor å la klærne bli hengende i skapet legger Anneli tingene hun ikke bruker ut på Tise.

Klærne Anneli legger ut blir som oftest solgt. Og det er spesielt en detalj som er viktig for å få solgt klærne fort.  

- Jeg merker veldig stor forskjell på bildene! Et bilde hvor plagget er i bruk fungerer mye bedre enn et plagg på hengeren. Når klærne er stylet blir de ofte solgt på dagen eller i løpet av få dager. I tillegg får de flere likes slik at de når ut til flere.

Samtidig innrømmer Anneli at å ta gode bilder kan være krevende. Hun har selv en fordel fordi hun er influencer og har dermed mange bilder hvor hun bruker klærne. Til deg som ikke har en instagram og mangler bilder av klærne der de er i bruk, har Anneli et godt råd.

- Sett av en dag til å rydde og style plagg og ta masse bilder. Be om å få hjelp av venninner eller kjæresten. Da gjør du alt samtidig og kan publisere mange klær på en gang.

Les også: Slik setter du opp et budsjett. 

SETT AV TID TIL Å STYLE PLAGG: Du får solgt plaggene lettere når du styler plaggene og tar gode bilder.

Oppgi nok informasjon om det du selger

I tillegg til gode bilder anbefaler Anneli å oppgi nok informasjon om plagget du skal selge.

- Ta med alle vanlige spørsmål i annonsen, slik at folk slipper å ta kontakt. Mange gidder ikke å spørre så mye. Mangelfull informasjon er en av grunnene til at jeg ikke kjøper så mye brukt selv.

Eksempler på detaljer du bør ha med er hva slags stand plagget er i, for eksempel om plagget er godt brukt eller lite brukt. I tillegg er det lurt å oppgi hva slags stoff plagget er laget av og om det er lite, stort eller normalt i størrelsen.  

Det er ikke tvil om at Anneli har knekt koden for å selge brukte klær. Likevel mener Anneli at det er én ting hun kan bli bedre på.

- Stort sett selger jeg brukt, men jeg har ikke kjøpt så mye selv. Jeg burde blitt flinkere til å kjøpe brukt.

Anneli sitt tips: selg unna klær du ikke bruker

Annelis 5 beste tips til hvordan selge brukte klær:

  1. Ta gode bilder! Bildene har utrolig mye å si for hvor fort plagget blir solgt. Bilder hvor du ser plagget på blir solgt fortere. Bruk bilder av god kvalitet, bilder tatt i dagslys og bilder som viser plagget fra ulike vinkler.
  2. Beskriv plagget godt: Det er viktig å få med nok informasjon om plagget. Lag en utfyllende beskrivelse med størrelse, kvalitet på stoffet, beskrivelse av plaggets tilstand, hvor plagget er kjøpt og originalpris.    
  3. Gjør det enkelt for kjøperen: Inkluder informasjon om levering og betaling. For eksempel om du sender med posten eller kan møtes. Husk også å svare raskt på spørsmål.
  4. Bruk sosiale medier: Når du deler at du selger på Instagram eller Facebook når du ut til flere. Her er det lurt å bruke stories på Instagram.
  5. Ta deg en ryddedag: Ta en ryddedag hvor du styler og tar bilde av mange plagg på en gang. Når du publiserer flere klær på en gang er det ikke like tiltak å legge ut.     

Om Anneli Aaland:

Jobber som vernepleier og jobber som influencer
Instagramprofilen kan du se her: https://www.instagram.com/annelialand
Har over 4900 følgere på Tise
Ble du inspirert til å selge noen av moteskattene dine og få inn litt ekstra penger? Sett opp en plan for å nå sparedrømmen din.