Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Slik får du feriefølelse på budsjett

Når sommeren kommer er det mange av oss som vil på ferie. Dessverre kan ferier fort bli dyrt, og derfor være med på å gjøre deg mer stresset enn avslappet. Heldigvis finnes det flere måter å få feriefølelse på, uten at det koster en formue.

Vær turist i egen by

Du kan oppleve mye spennende i egen by, som du kanskje ikke har tenkt over. På sider som Visit Norway kan du finne aktiviteter for enhver smak. I mange av de store byene i Norge kan du i tillegg leie bysykler til gode priser, slik at du kan oppdage byen fra sykkelsetet. Flere byer har også elektriske sparkesykler, som gjør det både morsomt og enkelt å komme seg på tvers av de ulike bydelene. 

Har du noen kroner til overs, kan du kanskje koste på deg en dag på hotell i egen by, bare for moro skyld. En natt på hotell vil gi en følelse av å bli skjemt bort, uten at du må kjøpe flybillett eller får andre uforutsette kostnader. Og hotellfrokosten kan ofte gi en ekstra luksusfølelse.

Allemannsretten

Det er lov å campe overalt. Har du telt eller sovepose og føler deg trygg utendørs, kan du få noen fine netter ute på høyfjell, ved sjøen eller i skogen. Bare husk at det ikke er lov til å gjøre opp ild eller lage bål i nærheten av skogsmark i perioden 15. april-15. september. Det kan med andre ord være lurt å ta med matpakke hvis du drar på tur ut i naturen.

Bilde av norsk fjellnatur
Å dra på ferie i norsk natur er både billig og deilig.

Dra på hyttetur

Om det frister med fjelltur, men du helst vil sove inne, er DNT sine hytter åpne for alle. En ubetjent hytte koster mellom 100 og 250 kr natten, og det er en perfekt mulighet til å få frisk luft på dagtid og en god seng når kvelden kommer.

Ha det gøy utendørs

Om du har mye energi til overs, men ikke råd til treningssenter, er sommeren perfekt til å trene med parkutstyret som er å finne rundt i Norge. I tillegg til treningsapparater kan du også finne frem til både fotballbaner og volleyballnett i mange byer i landet. Samle noen venner og kom deg i aktivitet!

Bruk sommeren til å samle krefter

Det er ingen som har sagt at det må skje noe hele tiden for at du skal få feriefølelse. I blant kan det være nok å slappe av og lade batteriene. Hvis været er dårlig kan du finne frem en god bok og sette seg godt til rette i sofaen.

Les også: Slik setter du opp et budsjett for ferien