Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Sjekkliste for god økonomi i sommer

Selv om du tar ferie, betyr ikke det at alt annet stopper opp. Her finner du 4 tips til hvordan du unngår en ubehagelig start på hverdagen etter sommerferien.

Du er ikke alene hvis du har en tendens til å legge regninger i en skuff, for så å betale dem senere. Dessverre er det fort gjort å glemme regningene som ligger i skuffen. Spesielt kjedelig er det å glemme å betale regningene før du drar på ferie. Hvis du passer på å få kontroll over regningene før sommeren vil du kunne ta deg ferie med god samvittighet, og samtidig startet opp i august igjen uten ekstra bekymringer. Her er en sjekkliste for hva du bør huske på før sommeren begynner for fullt.

1) Legg regninger til betaling

Det kanskje enkleste tipset er å legge alle regninger i skuffen til betaling i nettbanken. Før du drar på ferie bør du ta en gjennomgang av alle regningene som har kommet i nettbanken, Vipps eller i postkassen. Hvis du kan betale dem med en gang, gjør det. Eventuelt legg dem til forfall. For eksempel kommer NRK-lisensen to ganger i året, og nå kommer årets andre regning snart (nærmere bestemt 31. juli).

Opprett en egen regningskonto til å dekke faste utgifter. Når du får lønn passer du på å overføre et beløp tilsvarende de faste utgiftene dine, sånn at du alltid vet at du har penger til å betale regningene. Har du mulighet til å overføre litt ekstra fra tid til annen vil du også ha en buffer for eventuelle uforutsette regninger.

Dame som sitter forran datamaskinene og får oversikt over sin økonomi før sommeren.
FERIEKLAR: Følg disse stegene for å unngå unødvendige kostnader i sommer.

2) Opprett AvtaleGiro og eFaktura

Avtalegiro og eFaktura er digitale løsninger som gjør det lettere for deg å huske å betale regningene dine. Med AvtaleGiro sørger banken for at regningene blir betalt i tide, og du trenger verken tenke på forfallsdato eller KID-nummer. Det er likevel lurt å dobbeltsjekke at regningen faktisk har blitt betalt, i tilfelle det skjer en teknisk feil. 

Med efaktura legger regningene seg direkte i nettbanken. Alt du trenger å gjøre er å gå inn og godkjenne regningen. Du har også mulighet til å endre både forfallsdato og beløp. Som en bonus slipper du å plotte inn lange KID-numre. Du kan også betale direkte i Vipps-regningerhvis du bruker Vipps.

3) Frys abonnementer

Hvis det er mulig kan du spare mye på fryse abonnementer du ikke bruker på ferie. Dette kan gjelde for eksempel abonnement på treningsstudio, aviser og matkasser, men også abonnementer hos ulike strømmetjenester du kanskje ikke har bruk for når solen skinner ute. Abonnementene kan startes opp igjen når høsten kommer.

4) Rydd opp i inkassogjeld

Har du fått et inkassovarsel eller har en sak til inkasso? Da bør du følge opp saken så fort som mulig. Logg inn i selvbetjeningsportalen vår for å sjekke status og få oversikt over saken din. Du kan også ta kontakt med oss hvis du lurer på noe, eller ønsker råd til hvordan du kan bli kvitt inkassosaken din.