Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

5 smarte måter å bruke feriepengene på

Feriepengene er på vei inn på konto, og det er en utrolig god følelse. Før drømmene tar deg med på en lang ferie kan det være lurt å få oversikt over de økonomiske forpliktelsene dine først.

I juni får vi utbetalt feriepenger, og noen får kanskje også igjen på skatten. Mens mange av oss velger å bruke feriepengene på nettopp ferie, er det flere som benytter muligheten til å komme ovenpå med det de skylder.

Mange er flinke til å gjøre opp inkassosakene sine i løpet av sommeren. Juni er den måneden folk fokuserer mest på å betale ned gjeld i løpet av året.
Intrum

Ferie med ekstra god samvittighet

Med en velfylt konto er det lett å la seg friste av gode ferietilbud. Dette kan imidlertid føre til at pengene fort brenner opp i lommen, nesten uten at du merker det. Et tips er å bruke noen av de ekstra kronene på å rydde opp i økonomien, slik at du kan ta deg ferie uten økonomiske bekymringer.

FÅ MYE UT AV FERIEPENGENE: Bruk muligheten til å bli kvitt litt ekstra gjeld.
 1. Opprett en bufferkonto
  Med ekstra feriepenger på konto har du en fin anledning til å opprette en bufferkonto - eller fylle på en du allerede har. Det er faktisk billigere å låne penger av seg selv enn å låne av kredittkortet. Vanligvis anbefales det å legge av penger på 2-3 månedslønner, men det kan være en utfordring for de fleste å spare opp så mye. Det viktigste er å legge av et beløp som speiler utgiftene dine slik at du får dekket for eksempel nedbetaling av lån.
 2. Betal ned på kortsiktig gjeld og langsiktig lån
  Har du stram økonomi er det fort gjort å bruke litt mer enn du har råd til på kredittkortet. Feriepengene er dermed en ypperlig mulighet å kvitte seg med inkassogjeld eller kredittkortgjeld. Jo fortere du betaler, jo mindre ekstra kostnader får du. Vil du kvitte deg med inkassogjelden kan du logge inn på vår selvbetjeningsportal for å få full oversikt over dine saker. Du kan også benytte muligheten når renten fremdeles er lav og spytte inn litt ekstra i boliglånet ditt.
 3. Betal gjeld til familie og venner
  Det er mindre kjipt under neste familiemiddag om du ikke skylder penger til for eksempel mamma eller pappa. Betal tilbake gjeld til eventuelle venner eller familiemedlemmer så har du har samvittigheten ren neste gang du skal på ferie.
 4. Sett deg et sparemål
  Vil du kjøpe bolig en dag eller en ny El-bil? Da bør du begynne å spare. Sett av ønsket beløp på en BSU-konto eller opprett en spareavtale på en høyrentekonto. Ønsker du et lengre tidsperspektiv på sparingen kan det være lurt å investere i aksjefond. Synes du det er vanskelig å komme i gang med sparingen? Les våre beste sparetips.
 5. Lag et feriebudsjett
  Det er enklere å få oversikt over hva du kan bruke i løpet av ferien og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner om du lager et budsjett. Finn ut hvordan du setter opp et budsjett. 

Det viktigste er at du ikke bruker penger på en ferie du ikke har råd til. Er det ikke rom i lommeboken for ferie i år, finnes det rimelige måter å få feriefølelse på. Vær fornuftig først – og kos deg etterpå. Da er det lettere å nyte den gode feriefølelsen i sommer.