Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

De 5 vanligste fellene vi går i når vi skal på ferie

Er du en av dem som skal på ferie, men har lett for å glemme et par viktige ting viktige? Da er du ikke alene. Når hodet går i feriemodus er det enda lettere å glemme ting og tang man ikke burde glemt.

Det sies at det finnes to typer reisende: de som planlegger alt til punkt og prikke før de drar og de som slenger alt i kofferten rett før de skal ut døren. Uavhengig av hvilken reisende du er, kan det være lett å gå på en av disse smellene:

 1. Du har glemt å planlegge i forkant
  En klassisk feil er å undervurdere fordelen med å faktisk planlegge før man reiser. Det kan være fort gjort å glemme ting som reisedokumenter eller reiseforsikring om du er litt stressa før avreise. Da får du garantert en enda mer stressende situasjon på flyplassen. Heldigvis lever vi i en digital verden hvor du kan ha alt dette på telefonen. De fleste flyselskaper og forsikringsselskap har apper hvor du enkelt får oversikt, så det kan være lurt å laste ned dette på forhånd. I tillegg er det lurt å sjekke at du har ordnet opp i alle regninger før du tar ferie.
 2. Du bruker mye penger på flyplassen
  De fleste av oss glad i å slå på stortromma når vi er på ferie, og da er det fort gjort å svi masse penger på flyplassen -  før du i det hele tatt er kommet til reisemålet. Flyplassparkering, i tillegg til mat og drikke, utgjør fort en stor sum. Kanskje er du også en av dem som lett bruker en tusenlapp på taxfree’en uten å blunke? Et smart tips til å spare litt penger er å pakke en tom drikkeflaske i håndbagasjen som kan fylles etter sikkerhetskontrollen. Vil du spare enda mer, kan du også ta med deg matpakke for å unngå dyr flyplassmat. Du bør også sjekke om det er billigere å reise kollektivt istedenfor å ta bilen.
 3. Du tar med deg for mye
  Noen er eksperter på å pakke lett, mens andre sliter med å unngå overvekt. Vanligvis ender folk opp med å kun bruke en tredjedel av de plaggene som slenges med i kofferten. Det kommer sjelden som en overraskelse at du ikke fikk bruk for fem shortser når du kommer frem, selv om det føltest som et veldig smart valg når du pakket hjemme. Ta med anvendelige plagg som gjerne kan brukes på dagtid og dresses opp på kveldstid. Det er også lurt å ta med sko som fungerer til flere antrekk. Mot slutten av ferien kan det også være lurt å gå gjennom hva du faktisk brukte og hva som ble liggende i kofferten. Da vet du bedre hvordan du skal pakke til neste gang du reiser på ferie.
 4. Du kjøper det samme hver gang
  Du kjøper det samme hver gang fordi du tror alt er billigere i utlandet. Den harde sannheten er at butikken ved stranden vet å ta seg betalt av turister som glemmer strandhåndkle og snorkle-utstyret hjemme. Det samme gjelder hvis du legger igjen alle toalettsakene i badehyllen. Det går fort en del penger når du kjøper ting som solkrem, balsam og andre kremer på feriedestinasjonen. Tenk gjennom om du allerede har ting liggende hjemme og ta med det du vet du får bruk for. Du kan også kjøpe et sett med småflasker og fylle på med favorittproduktene dine.
 5. Du glemmer noe du virkelig trenger
  Du går på en tabbe og glemmer de gode sneakersene eller solbrillene hjemme. Da er alternativene å enten kjøpe nytt, som fort kan bli kostbart, eller at du må klare deg uten. For å unngå å glemme viktige ting kan det vært lurt å lage en god pakkeliste, sånn at du er sikker på at alt det essensielle blir lagt i kofferten.
Bilde av en koffert som er pakket smart før ferie.
PAKK SMART: Du kan spare både tid og penger i tillegg til å unngå unødvendig stress med god planlegging.