Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Slik får du mer ut av feriepengene

Feriepengene er rett rundt hjørnet. For noen er det også et etterlengtet pusterom fra en anstrengt økonomi. Her er våre tips til hvordan du kan få mest mulig ut av feriepengene.

Har du for eksempel 40.000 i månedslønn får du utbetalt 26.000 i måneden med 35 prosent skatt. Når feriepengene kommer får du nesten dobbelt så mye og kan forvente deg 49.000 inn på konto.

Forpliktelse først. Ferie etterpå.

Mange tenker først og fremst på hvordan de skal kose seg ekstra med feriepengene, men feriepengene er en fin anledning til å få kontroll på økonomien.

Før man bestiller årets sommerferie, går til innkjøp av dyre klær eller starter oppussingsprosjekter hjemme, bør man kvitte seg med kredittkortgjeld, forbrukslån og gjeld til familie og venner. Når du har gjort det kan du bruke feriepengene med god samvittighet.

Dersom man akkurat kommer i balanse med den utestående gjelden til for eksempel kredittkort, kan det være lurt å passe på at man ikke bygger seg opp ny gjeld i løpet av ferien.

Tenk totalpris

Når man bestiller ferie tenker man ofte ikke på totalprisen. En reise koster alltid mer enn bare flybillett og hotell. Shopping, transport og mat gjør at ferien fort blir mange tusenlapper dyrere. Det er også lurt å tenke gjennom hvor mye du egentlig har å bruke når du er på ferie.

Fire feriepenge-tips:

  1. Prioriter å betale ned utestående gjeld før du bestiller ferie eller går løs på oppussingsprosjekter.
  2. Sett opp et feriebudsjett. Det er enklere å få over hva du faktisk kan bruke i løpet av ferien og hvor du eventuelt kan spare inn noen kroner.
  3. Dersom du likevel bruker kredittkort i ferien bør du betale regningen ved neste forfall slik at du unngår at ferien blir enda dyrere.
  4. Lei ut leiligheten/huset når du er på ferie. På den måten har du muligheten til å tjene noen ekstra kroner mens du er på ferie.

Har du en sak hos oss? Logg deg inn på vår selvbetjeningsportal og betal utestående beløp. Her kan du finne informasjon og oversikt over dine saker.