Advarer mot falske SMS-er 

Obs! Vi har oppdaget at det blir sendt ut falske tekstmeldinger fra Intrum. Ikke trykk på lenken i SMS-en eller oppgi personlig informasjon. Les mer om svindelforsøket her.

Les mer ›

Jul på budsjett

Julen kan føles som et pengesluk for mange av oss. Det er likevel fullt mulig å ha en hyggelig høytid uten å miste kontroll over økonomien. Unngå overforbruk med disse enkle grepene.

Selv om noen begynner juleforberedelsene allerede i oktober, finnes det flere som gruer seg til høytiden. Tall fra Lindorffs europeiske forbrukerrapport viser at så mange som 17 % frykter det store pengesluket julen ofte medfører. Heldigvis kan du få kontroll over utgiftene, uten å spare på julekosen.

Sett opp et budsjett

Unngå impulskjøp ved å sette opp et budsjett for julen. Legg inn utgifter som gaver, mat og andre kostnader du vet kommer i løpet av måneden. Med oversikt over økonomien er det lettere å se hvor du kan spare inn.

Arranger rimelige juleaktiviteter  

Det finnes mye hyggelig å finne på i julen som ikke trenger å være dyrt. Inviter til julekakebaking, pynte til jul eller ha et juleverksted. Det er også både hyggelig og rimelig å invitere venner eller familie til spleiselag der alle tar med én rett. Så slipper du å sitte med hele kostnaden.

RIMELIG JULEGLEDE: Bruk førjulstiden til koselige aktiviteter som ikke koster mye penger.

Reduser kostnaden på julegavene

Julegaver er en av de største utgiftene i julen og kan i mange tilfeller føles som bytting av penger. Lag en oversikt over alle du pleier å gi gave til. Er det noen du ikke trenger å gi til i år? Et smart tips til å spare inn på vennegavene er å arrangere pakkelek, hvor alle tar med en gave hver. Et annet forslag er å gi hyggelige opplevelser i nær fremtid. Da utsetter du også utgiften. Det er også en god idé å kjøpe brukte julegaver på finn eller tise.

Les også: Influencerens beste tips til hvordan selge brukt. 

Ikke kjøp for mye mat

Du trenger mest sannsynlig ikke så mye mat som du tror. Det er lett å la seg rive med når du blir utsatt for alle fristelsene i butikken. Det beste er å begrense deg slik at du ikke ender opp kjøleskapet fullt av julemat til over nyttår. Husk at butikkene også har åpent i romjulen.

Ta en titt i skapet før du kjøper nye juleantrekk

Sjekk skapet ditt før du kjøper noe nytt. Mest sannsynlig har du noen antrekk liggende som funker i år også. I tillegg kan du bruke samme skjorte eller kjole flere ganger, i stedet for å kjøpe nytt for hvert arrangement.

Les også: Våre beste sparetips.