Veien tilbake til livet med Intrum og Røde Kors

Alex var deprimert, hadde mye gjeld og slet med å finne gleden med livet. Vendepunktet kom gjennom et initiativ av Intrum og Røde Kors.

- Min forsvarsmekanisme har vært å dytte alt under stolen. I en lang tid hadde jeg en form for depresjon av håpløsheten, sier Alex.

Gjeld er fortsatt tabu

Alex har levd et tøft liv. Han kom tidlig ut på et skråplan, og har sittet inne. Nå er situasjonen snudd på hodet, mye takket være et ønske om å få et bedre liv, og at han til slutt turte å spørre om hjelp.

Denne historien, hvor gjeld påvirker hverdagen og den mentale helsen, er dessverre på ingen måte unik. Gjeld og privatøkonomi er fortsatt tabu, og det kan være krevende å innrømme for seg selv at man har gjeldsproblemer.

Alex ønsker å dele sin historie for å vise at det kan komme noe godt ut av å be om hjelp, og å oppfordre andre til å gjøre det samme når de er i økonomisk knipe. 

I 2013 inngikk Intrum et samarbeid med Røde Kors og initiativet Nettverk etter soning. Dette er en ordning som er skreddersydd for tidligere innsatte som ønsker å finne veien tilbake til livet. Gjennom dette samarbeidet tilbyr Intrum kurs om gjeld og personlig økonomi, som har vært en veiviser, både for Alex og mange flere, på veien mot en gjeldfri tilværelse.

Nettverk etter soning for min del var en slags fadderordning. Jeg kom inn et sted hvor jeg møtte folk som var lik meg, og ønsket å få et bedre liv. Vi fikk hjelp med arbeidstrening, NAV, og å håndtere gjeld. Det viktigste var å få kontroll på ting, men det var så helvetes vanskelig å starte med arbeidet og se for deg hvordan du skal greie det.
Alex

Nettverk etter soning ble vendepunktet for Alex, som inntil da ikke hadde sett sin alvorlige økonomiske situasjon i øynene.

Hjelpen er nærmere enn man tror

Det kan være skremmende å ta det første steget og be om hjelp. Mange sliter med å innse at de faktisk trenger det. Alex sin opplevelse er et godt eksempel på at når man først tør å strekke ut en hånd, er hjelpen nærmere enn man tror.

Hør hele Alex’ historie i videoen, og hvordan Nettverk etter soning har forbedret livskvaliteten hans.


Har du gjeld hos Intrum?