European Payment Report 2024

Intrums European Payment Report (EPR) er en årlig økonomisk spørreundersøkelse blant bedrifter i hele Europa. I 2024-rapporten har nærmest 10 000 selskaper fra 25 europeiske land, inkludert 400 norske bedriftseiere og direktører delt innsikten om dagens økonomiske utfordringer.

Bekymrede bedrifter sliter med å betale i tide

Selv om rentetoppen trolig er nådd og inflasjonen er på vei ned, står norske bedrifter overfor økende betalingsutfordringer og økonomiske bekymringer i 2024, viser Intrums European Payment Report (EPR).

 

– Norske bedrifter har lenge stått i en utfordrende situasjon. Nå ser vi tydelige tegn til påvirkningen den har hatt, sier administrerende direktør i Intrum Norge, Steinar Nielsen.

 

Les hele artikkelen her. 


Renter

66 prosent av de norske respondentene tror det vil ta minst ett år før renten i landet begynner å falle

Bedriftsøkonomi

76 prosent hevder at kostnadskutting er en strategisk prioritet for deres bedrift i 2024

Betalingstrender

83 prosent av norske bedrifter sier at lange betalingsfrister er et problem

“Det er tydelig at kombinasjonen av høy rente, lav kronekurs og mindre etterspørsel fra privatpersoner har skapt problemer for norske bedrifter. De har mer betalingsproblemer nå enn før, og bruker i tillegg i snitt over 10 timer i uka på å jage sene betalinger. Vi i Intrum har kompetansen og innsikten til å ta oss av dette, slik at bedriftene kan fokusere på sin kjernevirksomhet.”

Steinar Nielsen, administrerende direktør, Intrum Norge


Last ned European Payment Report 2024

Betalingsadferd og trender for Norge og Europa