Digital inkasso for små og mellomstore bedrifter

Visste du at digital inkasso kan hjelpe små og mellomstore bedrifter med å spare både tid og penger? Her kan du lese mer om hvordan bedriften din kan dra nytte av digitale verktøy og systemer for å oppnå bedre resultater og redusere gjeld fra kundene.

Hva er digital inkasso?

Digital inkasso er rett og slett en moderne tilnærming til håndtering av utestående betalinger. Mens tradisjonell inkasso ofte innebærer mange manuelle og tidkrevende oppgaver, gjør digital inkasso det mulig å effektivisere og automatisere flere av fasene i inkassoprosessen.

Automatisering av inkassoprosessen

For små og mellomstore bedrifter kan inkasso være en komplisert og utfordrende oppgave. Ofte har man begrensede ressurser, noe som kan føre til at kundene ikke betaler i tide. Ved å benytte digitale verktøy kan du imidlertid redusere den manuelle innsatsen som kreves for å følge opp og håndtere ubetalte fakturaer.

I Intrum har vi utviklet systemer som gjør det mulig å håndtere store mengder inkassosaker på en rask og effektiv måte. Med automatiserte varsler og betalingspåminnelser blir skyldnerne informert i tide, noe som gir bedriften bedre likviditet.

Digital inkasso for små og mellomstore bedrifter. Det er bilde av et vann og et bygning.
Digital inkasso for små og mellomstore bedrifter.

Full kontroll og oversikt til enhver tid

En annen utfordring mange små og mellomstore bedrifter står ovenfor, er å følge opp inkassosaker. Med ulike betalingsavtaler, dokumenter og parter involvert, kan det være vanskelig å holde oversikt over sakens fremgang, betalingsstatus og nødvendige oppfølgingsaktiviteter. Ved hjelp av et digitalt system kan du derimot samle all denne informasjonen på ett sted.

Velger du Intrum som inkassopartner har du enkel tilgang til inkassosakene gjennom vår nettbaserte portal. Her kan du se alle utførte tiltak og holde deg oppdatert på innkomne betalinger. Enten du er på kontoret, på reise eller jobber eksternt, har du alltid full kontroll på Mine sider.

Rask tilgang til profesjonell kompetanse

Selv med gode og oversiktlige systemer kan uforutsette problemstillinger oppstå. Det er ikke alltid kundene er enige i fakturakravet, og da gjelder det å vite hvordan håndtere en tvist. I noen tilfeller kan det ende med en rettslig prosess, og i slike situasjoner er det en fordel å ha rask tilgang til juridisk ekspertise.  

Hos Intrum legger vi stor vekt på personlig oppfølging og tilbyr profesjonell rådgivning gjennom hele inkassoløpet. Med markedets største kompetansemiljø for rettslig inkasso og Norges største database med purre- og inkassohistorikk, har vi kompetansen som skal til å veilede deg til saken er løst.

Bedre kundeopplevelse

Viktigst av alt, er den positive effekten digital inkasso kan ha på kundeopplevelsen. For små og mellomstore bedrifter er det avgjørende å ivareta alle kunder, noe som stadig blir vanskeligere desto mer selskapet vokser.

Ved å implementere digitale inkassotjenester kan bedriften være mer tilgjengelig og samtidig frigjøre tid kundehåndtering. På den måten sikrer du at kundeforhold ikke blir ødelagt på grunn av en ubetalt faktura. I stedet bidrar det til økt kundetilfredshet og lojalitet, som igjen kan føre til økt inntjening for bedriften.

Skreddersydde løsninger for SMB-markedet

Vi vet at små og mellomstore bedrifter har ulike utfordringer når det gjelder inkasso. Derfor tilbyr vi skreddersydde løsninger som er laget for SMB-markedet. Våre inkassotjenester tilpasses dine behov, uavhengig av hvilken bransje du jobber i og hvor stor bedriften din er.

Vil du vite mer om hvordan digital inkasso kan hjelpe bedriften din? Ta kontakt i skjemaet under!


Ønsker du hjelp med digital inkasso?

Vi hjelper deg!