Slik er det å ha praksis i Intrum

I løpet av det siste halvåret har Intrum hatt gleden av å ha to svært dyktige praktikanter, Manleen og Marius, i salgsavdelingen vår. Dette sitter de igjen med etter å ha jobbet både praktisk og strategisk sammen med noen av de skarpeste hodene i inkassobransjen i Norge.

Manleen Sahadevan (27) og Marius Rønningen Skaug (21) studerer til vanlig økonomi og ledelse ved Universitetet i Sør-Øst Norge, og har praksis i Intrum for å få en forsmak på hvordan arbeidslivet kommer til å bli.

Les intervjuet med dem og deres ledere når vi reflekterer over de verdifulle bidragene praktikantene har gitt og den lærerike erfaringen de har brakt til vår virksomhet.

Hvordan har det vært å jobbe i Intrum?

Å jobbe som Key Account Manager hos Intrum har både vært lærerikt og utfordrende. Arbeidsmiljøet her fremmer både profesjonell vekst og personlig utvikling, noe som har gjort det mulig for meg å utvikle mange ferdigheter, sier Manleen.

Hennes primære arbeidsoppgaver har vært varierende fra start. Men den siste tiden har hun primært jobbet direkte med kunder, noe som har krevd strategisk tenking og personlig tilpasning etter kundenes behov. 

Marius har i løpet av det siste halvåret gjort alt fra å skrive møtereferater, logget i Salesforce, booket møter, deltatt i kundemøter, og sparret strategisk med ulike stakeholdere internt i forbindelse med salgsprosesser. 

Det har vært spennende og lærerikt å teste ut arbeidslivet. Jeg har fått innsikt i prosessen med å skaffe nye kunder, fra start til de signerer avtalen. Det har også vært gøy å utfordre meg selv med mange nye oppgaver, inkludert å booke møter over telefon og delta i eksterne møter, sier Marius. 

Hva har din favorittdel av arbeidsdagen vært? 

Min favorittdel av arbeidsdagene har vært å være med på møter med potensielt nye kunder. Det har også vært gøy å prøve å ringe rundt til nye potensielle kunder og booke møter. Selv om det har vært litt tøft og skummelt prøve det, har det vært veldig gøy og lærerikt når man får til en god samtale, sier Marius.

Hva er deres beste minne fra tiden hos Intrum? 

Mitt beste minne fra tiden hos Intrum er utvilsomt firmaturen til Norefjell, hvor vi fikk muligheten til å styrke bånd gjennom felles opplevelser og avslappende kvelder med god mat og hyggelig samvær, sier Manleen.

Les intervjuet fra januar da Manleen og Marius startet i Intrum her. 

Manleen sammen med hennes leder, Njål Steene.

Vi har også hørt med lederne til Marius og Manleen, Njål Stene og Espen Birketveit, om deres opplevelse av å ha to praktikanter hos Intrum.

Hvordan har det vært å ha Manleen som praktikant i organisasjonen?

Det har vært både hyggelig og svært givende å ha Maleen på teamet siden starten av året. Noe av det bedre jeg vil trekke frem ved hennes tid her er at hun har tatt initiativ selv og jobbet selvstendig/godt med andre fra oppstart. Hun har bidratt med positivt humør og god energi, og samtidig sikret høy kvalitet på leveransene, sier Njål Stene, som til daglig er leder for kundeansvarlige i Intrum Norge.

Hvordan har samarbeidet vært mellom Manleen og resten av teamet? 

Manleen har kommet i tett dialog med flere på teamet, spesielt i forbindelse med å sette sammen salgsmateriale som kan brukes på tvers i teamet. Hun har etterspurt nye oppgaver når de pågående har nærmet seg slutten, og stått løpet ut til siste arbeidsdag som etterlater et veldig bra inntrykk. Det ble etterspurt både i teamet og fra operations om det var mulig å forlenge internshipet, så det er helt tydelig at folk har satt pris på Manleen som person og den jobben hun har gjort, utdyper Stene. 

Hvordan har det vært å ha Marius som praktikant i organisasjonen?

Det har vært en sann glede. Marius har vært veldig pliktoppfyllende og positivt innstilt til alle oppgaver han har fått tildelt. I tillegg til sine to fulle arbeidsdager hver uke, så har han også deltatt på alt av sosiale arrangementer og velferdsturer med Intrum. Det har medført at man også har blitt bedre kjent med han som person, samtidig som han har knyttet fine relasjoner bredt i vår store organisasjon, sier Espen Birketveit, som jobber som salgsdirektør for nysalgs-avdelingen i Intrum.

Har du sett en konkret utvikling eller fremgang i deres ferdigheter eller tilnærming til arbeidet?

Absolutt. Selv om Marius har mye fersk teori fra skolebenken og noe relevant arbeidspraksis, så har nok perioden i Intrum gitt ham verdifull innsikt i hvordan løsningssalg med tilhørende oppgaver fungerer i et stort selskap. Gjennom en to ukers onboarding-periode fikk han en grunnleggende opplæring i vårt produkt, våre salgsrutiner og våre systemer. Deretter bygde han stein på stein med ny kunnskap og erfaring, hvilket medfører at han er på et helt annet nivå nå, enn da han startet, asvlutter Birketveit. 

Espen Birketveit og Marius Rønningen Skaug.
Vi har virkelig fått mersmak med praktikanter hos Intrum. Det var første gang vi testet det ut i vår avdeling Kunde & Salg, og erfaringen vår er utelukkende positiv. Vi har hatt engasjerte praktikanter og bygget verdifulle relasjoner som kan være nyttige for fremtidige ansatte, samtidig som vi gir studentene relevant arbeidspraksis.
Espen Birketveit, Salgsdirektør Nysalg