European Consumer Payment Report 2023

ECP-rapporten er basert på en undersøkelse gjort i 20 europeiske land, 20 000 europeiske husstander har deltatt, hvorav 1000 fra Norge. Undersøkelsen ble gjennomført mellom juli og august 2023.

Nordmenn er dårligst i Europa på å betale regninger i tide

Nesten seks av ti nordmenn har misset fristen på én eller flere regninger de siste 12 månedene. Likevel er det under halvparten av disse som sier at mangel på penger er grunnen.

 

Les hele artikkelen her. 

Nordmenn er Europas dårligste betalere

Nesten 6 av 10 nordmenn oppgir at de ikke har betalt én eller flere regninger i tide de siste 12 månedene. Verst av alle land i Europa

Vi låner penger for å betale regninger

4 av 10 nordmenn oppgir at de har lånt penger for å betale en regning det siste året. Dette er nesten en dobling fra i fjor.

"Regningsarroganse" blant nordmenn?

Bare 35% av nordmenn sier at mangel på penger var hovedgrunnen til at de ikke fikk betale i tide – langt lavere enn det europeiske gjennomsnittet.

“Det er tydelig at de økte levekostnadene virkelig har begynt å påvirke lommeboken til folk flest. Det siste året har nordmenn fått kjenne på høyvedvarende inflasjon, og et rentetrykk vi ikke har sett siden finanskrisen i 2008. Svarene i årets rapport viser at nordmenn er Europas dårligste til å betale regninger i tide det sisre året, og det er vi nødt til å ta på alvor.”

Steinar Nielsen, administrerende direktør i Intrum Norge


Last ned European Consumer Payment Report 2023

Last ned hele rapporten for Europa

Sammendrag av ECPR 2023

Se sammendraget om rapporten med Intrums seniorøkonom, Anna Zabrodzka-Averianov her.