Den beste tilnærmingen til å drive inkasso på SMB-lån

De siste årene har det vært en enorm økning i utlån til små og mellomstore bedrifter (SMB-bedrifter). Flere banker står nå ovenfor utfordringen med å få pengene tilbakebetalt i tide.

4 faktorer som kan drive inkasso for SMB-bedrifter

Tilnærmingen bankene vil ta av låntakeren evne til å tilbakebetale varierer avhengig av deres forutsetninger og profil. Her kan bankene vurdere flere alternativer for at inkassoprosessen skal gå smidigere - fra å ansette flere inkassopersonell internt, tredjeparts outsourcing, fordringssalg eller outsourcing av deler av bedriften. 

In-house  

Å skalere opp en eksisterende virksomhet kan være problematisk, og avlede tid, investeringer og andre ressurser fra virksomhetenes kjerneområder. Det er derfor nødvendig med nyeste teknologi og systemer for å få en så effektiv inkasso som mulig når det er snakk om høyt volum.  

Outsourcing av eksternt inkassobyrå

De aller fleste krever ytterligere tredjepartsstøtte. Fordelen ved dette er at du garantert får dyktige fagfolk som er eksperter innenfor fagområdet og tilgang til den nyeste teknologien. Det vil forbedre lønnsomheten og du vil oppleve eksepsjonell kundeservice.  

Fordringssalg

Noen banker kan velge å kombinere tredjepartsstøtte med salg av eksisterende aksjer, og fjerne misligholdte lån. Dette kan gi kontinuerlig servicemuligheter.  

Utskjæring

Et ytterligere skritt er å trekke SMB-serviceenheten fra banken. Dette gjør at banken kan overføre innfordring til en spesialleverandør, samtidig som den beholder fordelene med forberedt ytelse og en servicepartner for fremtidig lån.  
 
Til slutt vil bankene kreve partnere med ekspertise som er forberedt på å ha en skreddersydd tilnærming. Det kan være med hjelp av ekstra hjelp for en periode, eller ved hjelp av service, gjeldskjøp og utskjæring.  
 
Som Europas ledende inkassoselskap er vi leverandør av lån til små og mellomstore bedrifter. Vi hjelper gjerne bankene med å finne løsninger for deres misligholdte lån - fra service til porteføljesalg og utskjæringer. Ønsker du å snakke med oss kan du kontakte oss via skjemaet nedenfor.