Inkasso

To personer snakker sammen i et møterom, illustrerer inkasso og rådgivning.
To personer snakker sammen i et møterom, illustrerer inkasso og rådgivning.

Trenger bedriften din hjelp med inkasso? Intrum tilbyr profesjonell og effektiv inkassohåndtering gjennom hele inkassoprosessen. La oss sørge for at du får pengene du har krav på, slik at du kan bruke tiden på kjernevirksomheten. 

Skreddersydd teknologi

Juridiske tjenester og etisk inkasso

Ingen etableringsavgift

Ingen bindingstid

To personer snakker sammen i et møterom, illustrerer inkasso og rådgivning.
To personer snakker sammen i et møterom, illustrerer inkasso og rådgivning.

Norges største inkassobyrå

Intrum er Norges og Europas markedsledene inkassobyrå. Vi har erfaringen og kunnskapen til å hjelpe deg.

Mer enn bare inkasso

Vi i Intrum tilbyr flere tjenester enn bare inkasso. Vi tilbyr tjenester innen lån, faktura og har vår egen analyseavdeling.

Vi tar var på dine kunder

Det viktigste våre kunder har, er sine kunder. Derfor er god kundebehandling ekstremt viktig for oss i Intrum.

To mennesker som snakker sammen om inkassoprosessen.

Vi tilbyr veiledning gjennom hele inkassoprosessen

Inkasso kan være utfordrende og tidkrevende. Bare inkassosprosessen i seg selv er omfattende og komplisert å forstå. Enten du befinner deg i startfasen med de første purringene eller står ovenfor en kompleks inkassosak, kan vi hjelpe. Vi skreddersyr løsningene våre basert på dine ønsker og bedriftens behov.

Bilde av Intrum sitt kontor med logo.

Hvorfor velge Intrum for inkassohåndtering?

Som Norges største inkassobyrå har vi lang erfaring og bredt kunnskap innenfor inkassohåndtering. Vi kjenner til 9 av 10 personer med inkassosaker i Norge, og har dermed den mest omfattende databasen med inkassohistorikk.

Basert på den unike innsikten har vi spesialisert alle prosessene våre og vet hvordan håndtere sene betalinger i samsvar med god inkassoskikk.

To damer som snakker sammen om inkasso.

Hvilke tjenester tilbyr vi innenfor inkasso?

Intrum tilbyr et bredt spekter av inkassotjenester for små og mellomstore bedrifter innenfor de fleste bransjer. Tjenestene våre inkluderer blant annet:

·        Inkasso

·        Gjeldskjøp

·        Internasjonal inkasso

·        Multinasjonal innfordring

·        Juridiske tjenester

 

Vår jobb er å sørge for at du får betalt for din.

Norges største inkassobyrå

Intrum er Europas markedsledende inkassobyrå, med et spekter av tjenester innen kredittstyring og finansielle tjenester.

 

Les mer om Intrum her.

Ofte stilte spørsmål

FAQ - Inkasso | Intrum

Hvordan blir kundene mine behandlet?

Intrum har en etisk tilnærming til inkasso og jobber aktivt med både privatpersoner og bedrifter for å finne gode løsninger for den enkelte. Vi streber hele tiden etter å ha fornuftige, bærekraftige og varige betalingsavtaler, slik at de kan se veien videre til en sunnere økonomi. Vi hjelper din bedrift å vokse ved å ta vare på kundene dine. Dine kunderelasjoner er viktige og vi kan garantere at de er i trygge hender hos Intrum.

Når får jeg pengene mine?

Som utgangspunkt vil du motta betaling en gang i måneden. Dersom kunden din har satt opp en avdragsordning, vil du derfor motta betalingen på avdrag. 

Hvis vi behandler flere saker for deg, får du også oppgjøret samlet en gang i måneden, dersom det er avtalen vi har inngått.

Du kan lese mer om hvordan få kundene dine til å betale faktura raskere her.

Hva hvis kunden er uenig i fakturakravet?

Vi anbefaler deg å ha en ryddig og lett forståelig faktura, hvor en spesifiserer tjenestene i ulike ordrelinjer. Dette vil gjøre det enklere å delkreditere dersom en sluttkunde skulle være uenig deler av fakturakravet. Det er fordi sluttkunden ikke har lov til å holde tilbake betaling dersom de kun er uenige i deler av faktura. Du kan lese mer om uenighet i fakturakravet her.

Hva betyr innsigelse?

En innsigelse betyr at kunden som har fått tilsendt en faktura ikke er enig i fakturaen som er tilsendt. En innsigelse kan være skriftlig eller muntlig. Etter dette skal det bevises om det er støtte i innsigelsen eller ikke. Dersom innsigelsen er reell, skal du ikke sende fakturaen til inkasso. Dersom du allerede har sendt saken til Intrum for behandling, og innsigelsen oppstår i etterkant, vil vi avklare situasjonen og sette innsigelsesprosessen på pause for denne perioden.

Hva koster inkasso?

Prisen på inkasso avhenger blant annet av saken/sakene og hvilken avtale du har. I våre online løsninger kan du velge den pakken som passer best for deg, eller du kan ta kontakt med oss og få et spesialtilpasset tilbud.

Priser for inkassosatser og gebyrer finner du her.

Når kan man sende inkassovarsel?

Du kan i utgangspunktet sende et inkassovarsel dagen etter forfall, men det er ikke lov å kreve gebyr før tidligst 14 dager etter forfall. Du kan lese mer om reglene rundt inkassovarsel i inkassoloven

Hvordan sende inkassokrav?

Når fristen for inkassovarslet har forfalt, kan saken overføres til inkasso. Det gjør du enkelt ved å registrere saken i kundeportalen vår. Hvis du er ny kunde, finner du fremgangsmåten for hvordan du sender en sak til inkasso her.

Hvordan fungerer inkasso?

Kort forklart går inkasso ut på å følge opp ubetalte faktura. Vi krever med andre ord inn penger fra kunder som ikke har betalt regningene sine i tide.

Ønsker du å bli kunde hos Intrum?

Vi leder veien til en sunn økonomi